Butiken

BAKAD AUBERGINE MED FESTAOST

Bakad aubergine med fetaost och en het tomat- och lakritssalsa. I denna ljuvliga maträtt är lakrits en utmärkt smaksättare. Jag är en förespråkare av enkla recept och just denna rätt tar max en halvtimme och är full av smak.

Du behöver:

 Olivolja

2 st aubergine

400 g cocktailtomater

1 vitlöksklyfta

1 vårlök

1 röd chili

Bladpersilja

1 pkt fetaost

Citron

1 tsk lakritspulver

Flingsalt

Nymald svartpeppar

 

Gör såhär: 

Skölj auberginen, lägg auberginen i en djup tallrik. Ånga på full effekt i mikrovågsugnen i 10 min.

Under tiden, delar du tomaterna, finhackar, lök, vitlök, chili och bladpersilja.

Låt allt detta steka mjukt i en panna med olivolja, tillsätt salt, nymald svartpeppar och lakritspulver.

Smaka av och tillsätt gärna några droppar citronsaft låt puttra i pannan en liten stund.

Ta ut den ångade auberginen, tänk på att det blir väldigt mycket vattenånga som bildas under processen och auberginen blir väldigt varm.

 Skär ett avlångt snitt i auberginen och du kommer att upptäcka att den är mjuk och krämig.

Ringla över lite olivoljan, nypa salt och dra några varv med svartpepparkvarnen.

Stek auberginen i en stekpanna med olivolja så att den får fin färg.

 Servera den stekta auberginen med fetaost och toppa med den härliga tomat- och lakritssalsan.

Avsluta med en nypa lakritsalt på toppen.

Riktigt gott!