Johannes Dahlskog

LAKRITSKOCKENS CITRUSSALLAD MED RÄKOR

Perfekt att ha med kylväskan till stranden eller annan utflykt - fräscht, gott och nyttigt!

Gör såhär:

Tina upp räkorna. Rör ihop lakrits och sanschopeppar, citronzest från en halv citron, 2 msk örtkrydda och 2 msk olja. Marinera sedan räkorna i detta. Stek på räkorna på en varm panna. Skala och skär upp lök. Blanda romansallad och bladspenat med majonnäs. Hacka upp mandel. Torr-rosta den innan servering. Dela avokadon. Grilla avokadon lite lätt innan du lägger den på salladen.

Servera salladen med räkor, rostade mandlar & grillad avokado!

Recept på citrussallad med räkor (5 portioner):

  • 400 g scampi
  • 2 tsk lakrits & sanschopeppar
  • 1 st citron
  • 2 msk ört och myntakrydda från Mill & Mortar (den hittar ni här)
  • 2 msk solrosolja eller olivolja
  • 2 st schalottenlök
  • 100 g sötmandel
  • 500 g bladspenat och romansallad
  • 4 dl majonnäs, du hittar vår hemmagjord majonnäs här!
  • 2 st avokado

Recept & Bilder av @foodgeekz - För fler liknande recept, besök https://foodgeekz.se/