LAKRITSKRYDDADE KYCKLINGKLUBBOR MED BÖNSALSA
En somrig favorit! Lätt att slänga på grillen eller rätt in i ugnen.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda kryddorna och gnid in kycklingklubborna med blandningen. Lägg kycklingen på en smord plåt och tillaga i ugn i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin yta.
Halvera tomaterna och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda bönor, tomater, lök, och chili i en skål. Blanda olivolja, vinäger, lakritspulver, salt och peppar separat och häll över bönsalsan. Rör om.
Servera kycklingen med lite bröd, bulgur eller som den är.
Recept av Ann-Sofie Malmgren
4 portioner – Ingredienser:
- Ca 900 gram kycklingklubbor
- Kryddblandning
- 2 msk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
- salt & peppar
- Ingredienser: Bönsalsa
- 1 ask cocktailtomater
- 1 rödlök
- 1 grön chili
- 3 dl kokta valfria bönor, t.ex svarta, röda, vita
- 3 msk olivolja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
- Salt och peppar