Johannes Dahlskog

LAKRITSKRYDDADE KYCKLINGKLUBBOR MED BÖNSALSA

En somrig favorit! Lätt att slänga på grillen eller rätt in i ugnen.

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda kryddorna och gnid in kycklingklubborna med blandningen. Lägg kycklingen på en smord plåt och tillaga i ugn i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin yta.

Halvera tomaterna och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda bönor, tomater, lök,  och chili i en skål. Blanda olivolja, vinäger, lakritspulver, salt och peppar separat och häll över bönsalsan. Rör om.

Servera kycklingen med lite bröd, bulgur eller som den är.

Recept av Ann-Sofie Malmgren

4 portioner – Ingredienser: 

  • Ca 900 gram kycklingklubbor 
  • Kryddblandning 
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
  • salt & peppar
  • Ingredienser: Bönsalsa 
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 grön chili
  • 3 dl kokta valfria bönor, t.ex svarta, röda, vita
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
  • Salt och peppar